Ligue 1 blijft door remise Lille ongekend spannend

Lille moet na zondag de koppositie in de Franse Ligue 1 delen met Stade Rennes. Olympique Lyon sleepte op bezoek bij Lille een puntje uit het vuur. Ook Olympique Marseille en Paris Saint-Germain kweten zich goed van hun taak en wonnen.

Lille - Olympique Lyon 1-1De thuisploeg startte prima aan de topper tegen de nummer vijf. Clubtopscorer Moussa Sow (foto), die verder onzichtbaar was, produceerde zijn zeventiende competitiedoelpunt. Kim Källström zorgde twintig minuten later voor de gelijkmaker en naar later bleek de eindstand.

Door het behaalde puntje achterhaalt Lille, donderdag nog door PSV uitgeschakeld in de Europa League, Stade Rennes. Beide ploegen beschikken over 46 punten. Marseille en Paris Saint-Germain staan beiden binnen twee punten afstand van de lijstaanvoerder. Lyon is vijfde met vier punten minder dan Lille.

AS Nancy - Olympique Marseille 1-2Bij de regerend Frans kampioen was André Ayew de grote man. De Ghanees maakte met twee treffers de door een doelpunt van Julien Féret opgelopen achterstand goed. Lang had Nancy uitzicht op een remise, maar drie minuten voor het einde van de officiële speeltijd was Ayew voor de tweede keer trefzeker.

Marseille beschikt na zondag over 45 punten. Daarmee heeft de titelhouder een puntje minder dan de gedeelde koplopers Lille en Stade Rennes.

Paris Saint-Germain – Toulouse 2-1PSG kwam door treffers van Sylvain Armand en Mathieu Bodmer al in de eerste helft op een 2-0 voorsprong. De aansluitingstreffer van Franck Tabanou zorgde nog wel voor spanning, maar niet meer voor een gelijkspel.

Ook de hoofdstedelingen draaien bovenin mee. Paris Saint-Germain heeft net als Marseille, dat een puntje meer heeft, de twee koplopers in het vizier. Foto: VI Images