Ligeon en Schet volgen Burnet en De Sa naar Bratislava

Reacties

Na Lorenzo Burnet en Lesly de Sa gaan ook Ruben Ligeon en Mitchell Schet hun geluk beproeven bij Slovan Bratislava. De 24-jarige back en 28-jarige vleugelspits hebben respectievelijk voor vier en drie jaar getekend.

Ligeon en Schet volgen Burnet en De Sa naar Bratislava

Ligeon had na huurperiodes bij Willem II en FC Utrecht nog een eenjarig contract bij Ajax, maar technisch directeur Marc Overmars was bereid mee te werken aan een transfer. Dat zorgt ervoor dat de voormalig jeugdinternational in Slowakije ploeggenoot wordt van andere ex-Ajacieden als Burnet, De Sa en Joeri de Kamps. Ook voor Ligeon kwam het in Amsterdam ondanks twintig optredens niet tot een doorbraak.

Schet genoot zijn jeugdopleiding op zijn beurt in Rotterdam. Voor Feyenoord kwam de Amsterdammer slechts zes keer in actie. Na periodes bij ADO Den Haag, Excelsior, RKC Waalwijk en FC Groningen probeerde de rechtsbuiten het afgelopen seizoen bij AS Trencín. Bij de Slowaakse club van Tscheu La Ling moest Schet na drankmisbruik vertrekken, al kwam dat volgens zijn nieuwe club ook door de financiële eisen.

Omdat Schet volgens vice-voorzitter Ivan Kmotrik net als Luis Suárez (na het bijtincident en zijn maandenlange schorsing) een tweede kans verdient, heeft Slovan hem een contract aangeboden. De man die afgelopen seizoen de Slowaakse dubbel won met Trencín, maakt het kwintet Nederlanders in de hoofdstad compleet. Komend seizoen mag hij met Burnet, De Sa, De Kamps en Ligeon proberen Slovan naar de titel te leiden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.