Lienden laat AZ even schrikken in bekerduel

AZ heeft met de nodige moeite de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi bereikt. Op bezoek bij het in de Tweede Divisie actieve FC Lienden schrokken de Alkmaarders even van de gelijkmaker, maar werd het uiteindelijk 1-4.

Met dertien punten uit zes duels kan AZ bogen op een prima start in de Eredivisie, maar in de eerste helft had de ploeg van trainer John van den Brom het lastig met de formatie van coach Hans Kraay jr. Pas in de 37ste minuut kwamen de Alkmaarders op voorsprong. Muamer Tankovic passeerde goalie Jan Schimmel met een lob.

Na rust liet de thuisploeg AZ schrikken. In de 65ste minuut zorgde Mo Bendadi uit een vrije trap immers voor de 1-1. Lang kon Lienden niet van die weelde genieten. Drie minuten later tekende Iliass Bel Hassani immers voor een nieuwe voorsprong van AZ met een fraaie volley, tevens zijn eerste goal voor AZ. Na nog een goal van Bel Hassani bepaalde Robert Mühren de eindstand op 1-4.