Liefst vier eigen goals hielpen Feyenoord aan bekerwinst

Reacties

Feyenoord kreeg dit seizoen in het KNVB-bekertoernooi opvallend veel hulp van de tegenstanders. Liefst vier keer profiteerden de Rotterdammers van een eigen doelpunt.

Liefst vier eigen goals hielpen Feyenoord aan bekerwinst

Van de twaalf doelpunten die de Rotterdammers dit bekertoernooi maakten, kwam een derde op naam van een tegenstander. Dirk Marcellis was op 24 september in het duel tussen Feyenoord en PEC Zwolle de eerste ongelukkige. Joël Veltman werd vervolgens in de derde ronde de 'matchwinner' in De Klassieker door de bal ongelukkig via zijn been in eigen doel te werken (foto). In de achtste finale en kwartfinale won Feyenoord wel op eigen kracht van Willem II en Roda JC Kerkrade.

In de halve finale tegen AZ was het opnieuw raak. Dit keer was het Markus Henriksen die onder druk van Dirk Kuijt zijn eigen doelman passeerde. In de finale tegen FC Utrecht maakte doelman Filip Bednarek het rijtje compleet, al kon ook hij daar weinig aan doen. Eljero Elia nam het doel van de Domstedelingen na een individuele actie onder vuur en zag zijn inzet via de paal en de rug van de keeper in het doel belanden.

De eigen doelpunten van tegenstanders vormen zo liefst een derde van de productie van de ploeg van Giovanni van Bronckhorst in het bekertoernooi. Naast de vier treffers van Kuijt - die alleen Patrick Gerritsen (Excelsior '31, vijf goals) en Sébastien Haller (FC Utrecht) voor zich moest dulden - waren ook Eric Botteghin, Michiel Kramer (twee keer) en Tonny Vilhena trefzeker.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.