Liefst 43 miljardairs hebben een voetbalclub in handen

Reacties

Steeds meer clubs vallen in handen van private investeerders. Atlético Madrid werd gekocht door een Chinese speedbootverkoper, bij AC Milan deelt Silvio Berlusconi (foto) de club nu met een Thai. Inmiddels zijn zeker 43 miljardairs eigenaar van voetbalclubs in Europa, zo blijkt uit een inventarisatie.

Liefst 43 miljardairs hebben een voetbalclub in handen

Voetbal International stelde een top vijftig samen van de rijkste clubbazen. Amerikanen en Russen domineren de lijst, die wordt aangevoerd door het investeringsfonds van het oliestaatje Qatar. Het fonds waarvan Paris Saint-Germain onderdeel uitmaakt, vertegenwoordigt een waarde van meer dan 150 miljard euro. 

Arsenal is de club met de meeste miljardairs. De Amerikaan Stan Kroenke, de Rus Alisher Usmanov en de Iraniër Farhad Moshiri hebben de aandelen verdeeld. In de lijst staan twee vrouwen. Katharina Liebherr kreeg Southampton in handen na het overlijden van haar vader, terwijl Margarita Louis-Dreyfus het Franse Olympique Marseille erfde van haar man.

Achter de komende Europa League-tegenstander van AZ, Astra Giurgiu, schuilt eveneens een miljardair. De Roemeen Ioan Niculae kwam onder meer in het nieuws toen hij een zelfgeschoten olifant in Zuid-Afrika liet opzetten en overvliegen.

In de nieuwe editie van Voetbal International leest u de volledige ranglijst; van Indiase handelaren in kipgerechten tot de emir van Qatar.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.