Liefhebber en BATE-icoon Hleb kijkt uit naar terugkeer bij Arsenal

Reacties

Aleksandr Hleb (37) weet van geen ophouden. Het meubelstuk van BATE Borisov heeft opnieuw een contract getekend bij de Wit-Russische topclub, in aanloop naar een bijzonder weerzien met zijn andere grote liefde.

Liefhebber en BATE-icoon Hleb kijkt uit naar terugkeer bij Arsenal

Hleb is een zeldzaamheid in het profvoetbal. In de vorige eeuw speelde hij al bij zijn huidige werkgever, als doorgebroken jonkie. Een rijke carrière volgde. Hleb kwam via VfB Stuttgart in 2005 bij Arsenal terecht, waar hij na drie gelukzalige jaren onder Arsène Wenger vertrok.

'Ik was zo gelukkig daar', zei Hleb vorig jaar in Engelse media. 'Arsène vertrouwde me volledig. Het was idyllisch. En toen besloot ik te vertrekken. Ik was op vakantie en mijn zaakwaarnemer overtuigde met dat ik naar Barcelona moest gaan. Eerlijk gezegd wist ik niet echt wat ik aan het doen was. Op een bepaalde punt realiseerde ik me: 'Oh, God. Ik ga echt vertrekken bij Arsenal.'

Maar Hleb zal terugkeren in het Emirates Stadium. Net als twee jaar terug heeft het lot BATE Borisov aan Arsenal gekoppeld in de Europa League. Op 21 februari, een week na de heenwedstrijd, staat de wedstrijd in Londen op het programma. 'Als ik in het Emirates Stadium kan spelen tegen Arsenal, zal dat een bijzonder gevoel geven. Arsenal zit nog altijd in mijn hart. Ik kijk ernaar uit.'

Na omzwervingen via Duitsland, Spanje, Engeland, Turkije en Rusland valt Hleb terug op zijn thuis. De routinier liet zijn contract bij BATE aflopen, maar gaat toch beginnen aan zijn vijfde periode bij de club. 'Ik had andere aanbiedingen, maar ik heb besloten opnieuw te tekenen bij BATE. Dus ik ga verder bij mijn eigen club', aldus Hleb tegenover Sport24.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.