Liefde voor Hamburger SV maakt Olic blind

Reacties

In plaats te strijden om de titel met VfL Wolfsburg gaat de 35-jarige Ivica Olic met zijn oude liefde Hamburger SV vechten tegen degradatie.

Liefde voor Hamburger SV maakt Olic blind

'Trainer Dieter Hecking heeft mij gevraagd waarom ik weg wilde bij de nummer twee in de Bundesliga', vertelde Olic bij zijn presentatie in Hamburg, waar hij een contract tot medio 2016 tekende. 'Ik heb hem daarop gezegd dat ik altijd al graag terug wilde.'

De Kroatische spits kwam in 2007 bij HSV en heeft bijzonder goede herinneringen aan zijn twee jaar bij Die Rothosen. Zelfs zo goed, dat hij bijna verblind werd door de vooruitzichten van een terugkeer in het Volksparkstadion.

'Toen het aanbod kwam heb ik niet meer gekeken naar de ranglijst of aan de Champions League gedacht. Ik heb al veel wedstrijden gespeeld in dat toernooi en wilde alleen nog maar terug. Met mijn zonen heb ik altijd de duels van HSV bekeken, ongeacht waar ik speelde.'

Doelpunten
Hamburger SV, dat al langer op zoek was naar een aanvaller, had daarom ook weinig nodig om de 35-jarige oud-international voor zich te winnen. De club van Rafael van der Vaart kampte in de eerste seizoenshelft met een tekort aan doelpunten.

De negen goals verklaren deels de sportieve problemen van de traditierijke club, die slechts twee punten verwijderd is van de laatste plaats in de Bundesliga. Olic heeft dit seizoen voor Wolfsburg met zijn vijf competitietreffers al meer dan de helft van de Hamburgse productie voor zijn rekening genomen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.