Licht in de tunnel voor lang geblesseerde Brama

Reacties

Hij heeft al een maand of negen geen bal meer getrapt, maar nu is er licht in de tunnel voor Wout Brama. De middenvelder van FC Twente, die lange tijd worstelde met een slepende hielblessure, hoopt op korte termijn de groepstraining weer te hervatten.

Licht in de tunnel voor lang geblesseerde Brama

De 27-jarige speler is dusdanig hersteld van een operatie dat hij inmiddels individuele trainingen kan afwerken. Een bezoek aan chirurg Niek van Dijk, die de ingreep heeft uitgevoerd, zette vorige week voor Brama alle seinen op groen.

'Er is geen enkele rem meer op datgene wat ik mag doen', zegt Brama tegen Voetbal International. 'Het belangrijkste is dat ik weer zonder pijn voetbalschoenen kan dragen en dat ik de plek waar de botirritatie is weggenomen, niet meer voel. Alleen als ik echt hard loop, voel ik het weefsel nog. Dat moet de komende tijd sterker worden, zodat het weer belastbaar is op topsportniveau.'

Brama raakte exact een jaar geleden geblesseerd aan zijn linkerhiel tijdens het dragen van nieuwe vrijetijdsschoenen. Er zat een uitstekend bot bij zijn hiel naast de aanhechting van de achillespees. Daardoor had hij in zijn schoen ondraaglijke pijnen. Brama speelde daarmee desondanks nog wel enkele competitieduels, maar moest vanaf half april toekijken.

Nadat hij enkele alternatieve behandelmethoden had ondergaan - zo wendde hij zich tevergeefs tot dr. Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt van Bayern München - werd in oktober besloten tot een operatie. 'Als je van die ingreep uitgaat, valt de duur van de revalidatie op zich mee', aldus Brama. 'Binnen enkele weken hoop ik bij de groep te kunnen aansluiten. Het einde is nu echt in zicht.'

Lees al het overige nieuws over FC Twente deze week in Voetbal International
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.