Licht aan het einde van de tunnel voor 'gefrustreerde' Enoh

Reacties

Het heeft wat voeten in aarde gehad, maar Eyong Enoh lijkt eindelijk te mogen spelen voor Standard Luik, donderdag tegenstander van Feyenoord in de Europa League. Het zou het einde aan een maand frustratie betekenen.

Licht aan het einde van de tunnel voor 'gefrustreerde' Enoh

De Kameroener verliet landskampioen Ajax in januari voor het Turkse Antalyaspor, maar raakte daar in conflict. De club weigerde salaris over te maken naar Enoh, die door de degradatie van Antalyaspor sowieso transfervrij mocht vertrekken. Daarop tekende hij eind augustus een tweejarig contract bij Standard, maar tot op heden speelde hij nog geen minuut voor die club.

Antalyaspor weigerde de middenvelder namelijk vrij te geven, waarna Standard zich genoodzaakt zag naar de FIFA te stappen. De wereldvoetbalbond sommeerde de Turken om eind vorige week groen licht te geven, maar dat gebeurde niet. Inmiddels lijkt er echter toch schot in de zaak te zitten. 'We hopen dat Eyong volgende week speelgerechtigd is', liet teammanager Peter Locht van Standard Luik afgelopen weekend weten.

Het zou het einde betekenen voor een vervelende periode voor Enoh, zo wist Locht te melden. 'Hij is een geweldige professional, werkt de hele week keihard en houdt zich rustig. Maar ik kan je verzekeren dat de hele situatie hem behoorlijk frustreert. Hij begrijpt gewoon niet dat hij zijn nieuwe club niet mag vertegenwoordigen.' Dat lijkt de Kameroener nu wél te mogen gaan doen, al zal het Europa League-duel van donderdag in De Kuip vermoedelijk nog te vroeg komen voor hem.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.