Licentiecommissie blijft bij besluit over FC Twente

Reacties

FC Twente moet ondanks het advies van de Centrale Spelersraad (CSR) blijven vrezen voor degradatie. De licentiecommissie van de KNVB blijft bij de straf die vorige week werd voorgesteld.

Licentiecommissie blijft bij besluit over FC Twente

Dat betekent dat de aan FC Twente verstrekte licentie per 1 juli 2016 wordt ingetrokken, maar dat de Tukkers per dezelfde datum een nieuwe licentie krijgen om in de Jupiler League uit te komen. De licentiecommissie is namelijk van oordeel dat er in het advies van de CSR geen nieuwe feiten en omstandigheden zijn opgenomen die een aanpassing van de voorgenomen besluiten rechtvaardigen.

Hoewel de CSR in zijn 31-jarige bestaan nog nooit een besluit ongedaan heeft kunnen maken en de KNVB-licentiecommissie niet verplicht is om het advies over te nemen, was het wel opvallend dat de spelers ingaan tegen de Eredivisie en de bond. Dinsdag voerden zij juist de druk op en vroegen de Tukkers om akkoord te gaan met degradatie.

Dat de licentiecommissie nu blijft bij de voorgenomen straf, zegt nog niets. FC Twente en de KNVB staan namelijk vrijdagochtend tegenover elkaar in de rechtbank van Utrecht. De Tukkers hebben een kort geding tegen de bond aangespannen om de degradatie naar de Jupiler League aan te vechten.

Voor FC Twente is het besluit het advies van de CSR naast zich neer te leggen geen reden zijn voorgenomen koers te wijzigen. 'De KNVB-licentiecommissie heeft ons hierover inmiddels bericht', zegt directeur Onno Jacobs. 'Wij zien op dit moment geen aanleiding om de koers richting het kort geding te veranderen.'

FC Twente wil dat de KNVB zich houdt aan de volgens de club op op 15 december gemaakte afspraken, toen de licentie voorwaardelijk werd ingenomen. De bond heeft toen toegezegd dat de Enschedeërs hun licentie zouden behouden, indien aan een aantal voorwaarden werd voldaan. De licentiecommissie wil de club de licentie nu alsnog afnemen, om direct een nieuwe licentie te verlenen voor het spelen in de Jupiler League. FC Twente stelt dat dat onterecht is, omdat het aan al de op 15 december gestelde voorwaarden heeft voldaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.