Lewandowski: Poolse koning van de kwalificatieduels

Reacties

Robert Lewandowski is in het shirt van Bayern München al nauwelijks te stoppen, maar de 28-jarige aanvaller stijgt tot nog grotere hoogten als hij voor zijn land uitkomt. Met name in kwalificatieduels kan Polen altijd op zijn captain rekenen.

Lewandowski: Poolse koning van de kwalificatieduels

Lewandowski zorgde er dinsdagavond met een even late als knappe kopgoal voor dat de thuiswedstrijd tegen Armenië toch nog een overwinning opleverde (2-1). Het was alweer zijn vijfde goal van de WK-kwalificatiereeks, die nog maar drie speelronden oud is. Samen met Cristiano Ronaldo voert de 82-voudig international opnieuw de topscorerslijst aan.

Daarmee gaat Lewandowski op dezelfde voet verder als richting het EK 2016. Toen was de Poolse aanvalsleider met dertien doelpunten ook al de meest trefzekere speler van de kwalificatiereeks, met name dankzij een indrukwekkende eindsprint. In de laatste vijf duels scoorde Lewandowski maar liefst negen keer. De laatste keer dat hij geen goal maakte in kwalificatieverband was op 29 maart 2015 (Ierland, 1-1).

Lewandowski was sindsdien in acht kwalificatiewedstrijden van Polen altijd trefzeker. In totaal staat de teller in die serie op het indrukwekkende aantal van veertien treffers. Bondscoach Adam Nawalka kon na de thuiswedstrijd tegen Armenië dan ook niet anders dan de loftrompet steken over zijn sterspeler, die zaterdag tegen Denemarken (3-2) nog drie keer had gescoord.

'Robert Lewandowski maakt voor ons het verschil. Hij heeft fantastisch gespeeld in beide wedstrijden', zei Nawalka op de website van de Poolse bond. 'Hij is een speler die hard werkt voor het team. Dat we nog een doelpunt maakten in de extra tijd, kwam omdat we er tot het einde in bleven geloven.' Polen staat door de goal van Lewandowski gedeeld bovenaan met Montenegro in Groep E.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.