Lewandowski leidt Bayern ook langs Augsburg

Bayern München heeft zich met weinig moeite langs FC Augsburg (1-3) gewerkt. Spits Robert Lewandowski eiste met competitietreffer 20 én 21 weer eens de hoofdrol voor zich op.

Na ruim een kwartier liet de Pool zich voor het eerst gelden tegen de laagvlieger. Arjen Robben - die negentig minuten op het veld stond - stuurde Thomas Müller de diepte in en die vond Lewandowski met een voorzet vanaf de rechterkant in het centrum van het strafschopgebied. De aanvalsleider kapte zichzelf vrij en schoot in de linkerhoek binnen: 0-1.

In de 62ste minuut liet Lewangoalski zijn 21ste treffer van dit Bundesliga-seizoen aantekenen door een dieptepass van Thiago Alcântara tot doelpunt te promoveren. Ruim tien minuten voor het laatste fluitsignaal pikte ook Müller nog zijn doelpunt mee, door de bal op aangeven van Douglas Costa van dichtbij binnen te tikken. Raúl Bobadilla verzorgde op aangeven van aanvoerder en Oranje-international Paul Verhaegh het slotakkoord namens de thuisploeg: 1-3.

Daarmee boekte het defensief geplaagde Bayern de achttiende zege van dit seizoen. FC Hollywood houdt naaste achtervolger Borussia Dortmund - dat zaterdag met 1-0 won van Hannover 96 - zo op gepaste afstand. Die Schwarzgelben hebben na 21 speelronden een achterstand van acht punten op de koploper uit München. FC Augsburg blijft door de nederlaag veertiende.