Lewandowski klaar voor PSV: 'Ik voel me goed'

Reacties

Arturo Vidal en Franck Ribéry zullen net als in het competitieduel met Eintracht Frankfurt nog ontbreken in de Champions League-wedstrijd tegen PSV, maar daartegenover staat dat Bayern München wel weer een beroep kan doen op Robert Lewandowski, Douglas Costa en Javi Martínez.

Lewandowski klaar voor PSV: 'Ik voel me goed'

Lewandowski begon zaterdag nog op de bank nadat hij niet okselfris was teruggekeerd van zijn interlandverplichtingen met Polen. De 28-jarige spits deed daarom maar 23 minuten mee tegen Eintracht Frankfurt. Maandag ging de clubtopscorer (negen goals) echter weer voluit op het trainingsveld. Hij verklaarde zichzelf honderd procent fit. 'Ik voel me goed.'

Trainer Carlo Ancelotti verwelkomde bij afwezigheid van Ribéry en Vidal ook Douglas Costa en Javi Martínez weer op de groepstraining. De Braziliaanse vleugelspits kwam door een hamstringblessure dit seizoen pas drie keer in actie voor Der Rekordmeister, de Spaanse verdediger ontbrak tegen Frankfurt. Daardoor speelden Mats Hummels en Jérome Boateng samen centraal achterin.

Tegen PSV gaat Bayern voor niets minder dan de overwinning. De laatste drie duels leverden stuk voor stuk geen overwinning op, wat de ploeg van Ancelotti al op een uitbrander van voorzitter Karl-Heinz Rummenigge kwam te staan. 'Het enige waar we aan denken zijn de drie punten', aldus Lewandowski, die de afgelopen week met vier goals voor Polen bewees in bloedvorm te steken.

Robben
Arjen Robben stevent tegen zijn oude club af op een basisplaats. De 32-jarige vleugelspits begon zaterdag in de basis en scoorde. Daarmee passeerde de Oranje-international zijn landgenoot Roy Makaay als meest trefzekere Nederlander in de clubhistorie. Robben staat nu op 79 goals, Makaay scoorde tussen 2003 en 2007 78 keer voor Bayern.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.