Lewandowski brengt Bayern tegen oude team dichter bij titel

Bayern München heeft dankzij een doelpunt van Robert Lewandowski de klassieker tegen Borussia Dortmund gewonnen: 0-1. Der Rekordmeister is linea recta op weg naar een nieuwe titel.

Het VfL Wolfsburg van Bas Dost kreeg twee weken geleden ineens weer hoop: de nummer twee zag het ongenaakbaar geachte Bayern thuis namelijk verrassend onderuit gaan tegen Borussia Mönchengladbach. Wolfsburg won zaterdagmiddag zelf al van VfB Stuttgart, waardoor het gat met de bovenste plaats voor even zeven punten was. Om de titelstrijd niet al te spannend te maken, moest Bayern in de Duitse Klassieker in Dortmund zaterdag dan ook op jacht naar de overwinning.

Dat deed de ploeg van Pep Guardiola bepaald niet op volle oorlogssterkte. Arjen Robben ontbrak nog altijd met een buikblessure, terwijl ook Holger Badstuber, Franck Ribéry en David Alaba de kraker aan zich voorbij moesten laten gaan. Tegenover al die afwezigen stond overigens de terugkeer van Thiago Alcántara. De Spanjaard viel in de zeventigste minuut in. Door een reeks zware knieblessures kwam hij op 29 maart 2014 voor het laatst in actie.

Dat deed de Spanjaard bij een stand van 0-1, de eindstand bleek al na 35 minuten bereikt. Uitgerekend voormalig Dortmund-spits Lewandowski (foto, rechts) velde zijn oude ploeg en vierde zijn doelpunt uit respect ingetogen. Omdat een schot van Marco Reus in het zijnet belandde en Bayern-goalie Manuel Neuer met een wereldredding een antwoord had op een vrije trap van diezelfde Reus, vergroot Bayern de voorsprong op Wolfsburg weer tot tien punten. De weg naar de titel ligt wagenwijd open.