Lewandowski breekt records met vijf goals in negen minuten

Robert Lewandowski heeft dinsdag getekend voor de productiefste invalbeurt in de Bundesliga-historie. Binnen een kwartier na zijn entree had de Pool al vijf keer gescoord tegen VfL Wolfsburg.

Lewandowski kwam na rust op het veld voor Thiago Alcantara en keek met zijn ploeg tegen een 0-1 achterstand aan. Maar met vijf (!) treffers maakte hij dat tussen de 51ste en de zestigste minuut ruimschoots ongedaan (5-1).

Lewandowski heeft daarmee diverse records gebroken. Nooit maakte een speler sneller vijf goals achter elkaar in Duitsland, maar ook met vier van zijn treffers (in minder dan zes minuten) en een hattrick (binnen drieënhalve minuut) gaat hij de recordboeken in.

Gerd Müller had tijdens Fortuna Düsseldorf-Bayern Munchen (6-5) op 7 juni 1975 vier minuten nodig voor zijn drie doelpunten namens de bezoekers. Tot vandaag was dat het Bundesliga-record. Bovendien zat daar nog een treffer van een tegenstander tussen. Tommy Ross (Ross County) maakte de snelste 'zuivere' hattrick aller tijden. De Schot deed dat op 28 november 1964 in negentig seconden.

Michael Tönnies was op 27 augustus 1991 namens MSV Duisburg tegen Karlsruher SC (6-2) de laatste die vijf keer scoorde in een Bundesliga-duel.