Leverkusen voorkomt in verlenging nieuwe bekersof

Reacties

Bayer Leverkusen heeft in de achtste finale van het toernooi om de DFB-Pokal Kaiserslautern pas in de verlenging van zich afgeschud. Het voorkwam daarmee een herhaling van vorig seizoen, toen het verloor van die ploeg. Hoffenheim kende weinig moeite op bezoek bij Aalen.

Leverkusen voorkomt in verlenging nieuwe bekersof

Bayer Leverkusen – 1. FC Kaiserslautern 2-0 (n.v.)
De thuisploeg was volop gewaarschuwd voor het bekertreffen met de nummer drie van de Tweede Bundesliga. Kaiserslautern won vorig seizoen in de kwartfinale na verlenging namelijk al met 0-1 in Leverkusen. Dinsdagavond liet het evenwel pas in een nieuwe verlenging zien dat het daarvan geleerd had.

Leverkusen versloeg op eigen veld de afgelopen week zowel Spaans kampioen Atlético Madrid (voor de Champions League) als SC Freiburg (competitie) met 1-0, maar tegen Kaiserslautern kwam het in negentig minuten niet verder dan 0-0. De bezoekers waren gedurende de reguliere speeltijd overigens alles behalve kansloos geweest, maar doelpunten bleven aan beide kanten uit.

In de verlenging was Leverkusen door een schot op de lat van Ömer Toprak vervolgens al een keer dichtbij, maar uiteindelijk was er een rake vrije trap van Hakan Calhanoglu - tegen Atlético nog de matchwinner - voor nodig om Leverkusen op voorsprong te zetten. Invaller Stefan Kiessling maakte uiteindelijk zelfs nog 2-0.

VfR Aalen – 1899 Hoffenheim 0-2
Zonder al te veel moeite bereikte Hoffenheim eveneens de kwartfinale. Het won bij Aalen, de nummer voorlaatst in de Tweede Bundesliga. Na nog geen kwartier kwamen de bezoekers op voorsprong. Een van richting veranderde voorzet viel voor de voeten van Eugen Polanski, die laag raak schoot. Tien minuten na de pauze tekende Kevin Volland met een hard schot in de korte hoek voor de beslissing: 0-2.

Leverkusen en Hoffenheim zijn zodoende de eerste twee kwartfinalisten van het Duitse bekertoernooi, later op de dinsdag worden ook Dynamo Dresden – Borussia Dortmund en SC Freiburg – FC Köln gespeeld. Woensdag staan de laatste vier duels op de rol. Dan komen onder meer het VfL Wolfsburg van Bast Dost, het Bayern München van Arjen Robben en het Borussia Mönchengladbach van Roel Brouwers in actie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.