Leverkusen verspeelt 3-0 voorsprong, hattrick Grafite

Bayer Leverkusen heeft onnodig punten verspeeld door een ruime voorsprong uit handen te geven. Verder waren er in de Bundesliga hoofdrollen voor Mladen Petric, Grafite (foto) en Marko Marin.

Karlsruher SC-Bayer Leverkusen 3-3Na 23 minuten was de tussenstand in Karlsruhe 0-3 en leek Leverkusen een eenvoudige zege in de wacht te slepen. Al na 32 seconden had Patrick Helmes de score geopend en zijn snelle treffer kreeg een vervolg door doelpunten van Stefan Kiessling (kopbal) en Michal Kadlec (vrije trap).

De kampioenskandidaat verkeek zich echter op de veerkracht van het laaggeklasseerde Karlsruhe. Antonio da Silva verkleinde de marge nog voor rust tot 1-3 door een vrije trap binnen te schieten. Na rust werd de comeback van de thuisclub compleet door rake kopballen van Tim Sebastian en Alexander Iashvili. Leverkusen kwam door het gelijkspel in punten gelijk met koploper Hoffenheim, die zondag in actie komt.

Hamburger SV-Borussia Dortmund 2-1In Hamburg was sprake van een duel in een duel. De aan het begin van dit seizoen geruilde spitsen Mladen Petric en Mohamed Zidan speelden tegen hun oude club. Petric was met een doelpunt en een assist voor de 2-0 van Ivica Olic zeer succesvol; Zidan speelde zwak en werd voortdurend uitgefloten.

HSV, met Joris Mathijsen in de basis, maakte het zich in de tweede helft nog moeilijk, maar Dortmund kwam niet verder dan de 2-1 van Tamas Hajnal. Bij de gasten was de teleurstelling groot na de matige wedstrijd. Robert Kovac kreeg nog een rode kaart, nadat het laatste fluitsignaal al had geklonken. HSV staat voorlopig derde met 23 punten.

VfL Wolfsburg-Energie Cottbus 3-0Twee dagen na de 5-1 zege op SC Heerenveen in het UEFA Cup-toernooi was Wolfsburg wederom succesvol in eigen stadion. Grafite, tegen Heerenveen ook al doeltreffend, was de grote man met drie doelpunten. De Braziliaan zorgde in de eerste helft met een benutte strafschop voor 1-0 en besliste de wedstrijd tegen de hekkensluiter uit Cottbus door op aangeven van Zvjezdan Misimovic ook de 2-0 voor zijn rekening te nemen. Edin Dzeko was de aangever van de derde goal van Grafite.

VfL Bochum-Werder Bremen 0-0Werder toonde ook in Bochum aan dat het dit seizoen geen titelkandidaat is. De gasten kregen wel kansen, maar bleven steken op 0-0. Extra tegenvaller was de rode kaart voor Mesut Özil, die zich in de slotfase vergreep aan tegenstander Thomas Zdebel.

Arminia Bielefeld-Borussia Mönchengladbach 0-2In de degradatiezone boekte Gladbach een belangrijke zege op Bielefeld. Marko Marin opende na zes minuten de score door een vrije trap in een keer binnen te schieten. Diezelfde Marin besliste de wedstrijd tien minuten voor tijd door alert te reageren nadat een schot van Rob Friend was geblokkeerd.