Leverkusen verpest rentree Robben, stunt van Gladbach

Bayern München heeft in de eigen Allianz Arena het eerste puntenverlies van het seizoen geleden. Bayer Leverkusen verpestte de rentree van Arjen Robben door met 2-1 te winnen. Borussia Mönchengladbach kwam met een scorende Roel Brouwers terug van een 2-0 achterstand tegen FC Twente-opponent Hannover 96, dat al vier competitiewedstrijden op een overwinning wacht.

Bayern München – Bayer Leverkusen 1-2Leverkusen sprong in de eerste helft zeer efficiënt met zijn mogelijkheden om. Nadat Bayern gevaar had kunnen stichten met te onnauwkeurige kopballen van David Alaba en Thomas Müller, trof Stefan Kiessling (foto) op aangeven van André Schürrle drie minuten voor rust wel doel.

Na rust kon Bayern andermaal weinig kansen creëren. Müller miste opnieuw het doel met het hoofd, terwijl Jérôme Boateng er van grote afstand ook niet in slaagde om Leverkusen-keeper Bernd Leno te verschalken.

Na een uur besloot trainer Jupp Heynckes daarom Arjen Robben in de ploeg te brengen. De Oranje-international maakte na een maand blessureleed zijn rentree bij de Rekordmeister en stond in de 77ste minuut met een pass op collega-invaller Claudio Pizarro aan de basis van de gelijkmaker. Uit de voorzet van de Peruaan knikte Mario Mandzukic de gelijkmaker binnen.

Leverkusen raakte echter niet van de kook door de treffer van de Kroatische clubtopscorer (elf goals) van Bayern. Vier minuten voor het eindsignaal pakte Die Werkself de volle winst, nadat invaller Sidney Sam via het lichaam van Boateng raak kopte. Pizarro was nog dicht bij de gelijkmaker, maar zijn kopbal eindigde op de lat.

Bayern blijft wel koploper met 25 punten. Leverkusen staat zesde met dertien punten.

Hannover 96 – Borussia Mönchengladbach 2-3Hannover 96 heeft na een weinig succesvolle reeks van twee nederlagen en één remise opnieuw geen punten kunnen pakken in de Bundesliga. Mede dankzij een goal van jubilaris Roel Brouwers (honderd Bundesliga-duels) kwam Borussia Mönchengladbach in Hannover terug van een 2-0 achterstand: 2-3.

In de eerste helft bleef het publiek in de AWD-Arena verstoken van doelpunten. De beste mogelijkheid was voor de thuisploeg, maar Diouf (op de foto onder in duel met Brouwers) kwam oog in oog met Marc-André ter Stegen niet verder dan de voeten van de Gladbach-goalie. Na de pauze was het wel raak. Een counter eindigde in de 48ste minuut via Diouf bij aanvoerder Schlaudraff, die vanaf 25 meter doel trof. Vijf minuten later was de Senegalees zelf het eindstation van een Hannover-aanval. Hij tikte een voorzet van Konstantin Rausch met zijn hak over de doellijn.

Via Igor De Camargo, die de geblesseerde Luuk de Jong in de spits verving, kreeg Gladbach al gauw een goede kans op de aansluitingstreffer. Waar Ron-Robert Zieler die in een één-tegen-één-duel met de Belg nog voorkwam, moest hij twintig minuten voor tijd het antwoord schuldig blijven op een inzet van dichtbij van Álvaro Domínguez.

Bij die treffer was een belangrijke rol weggelegd voor Juan Arango. Diens schot kwam via de vuisten van Zieler immers voor de voeten van de Spaanse verdediger terecht. Zeven minuten later was de Venezolaan opnieuw belangrijk, omdat Brouwers uit zijn vrije trap gelijk kon maken. Twee minuten later was de Gladbach-comeback compleet dankzij een rake vrije schop van Arango.

Gladbach is nu tiende met twaalf punten uit negen duels. Hannover staat een plek lager met één punt minder. Foto: VI Images