Leverkusen pakt derde plaats, Dortmund en Mainz slaan gat

Reacties

Bayer Leverkusen heeft zaterdag de derde plaats overgenomen van Borussia Mönchengladbach. Ook ontstond er door de nederlaag van Hannover 96 in de BayArena en de zeges van Borussia Dortmund en FSV Mainz 05 tegen respectievelijk SC Paderborn en SC Freiburg een flinke kloof in de strijd tegen degradatie uit de Bundesliga.

Leverkusen pakt derde plaats, Dortmund en Mainz slaan gat

Bayer Leverkusen – Hannover 96 4-0
Nadat Gladbach vrijdag op bezoek bij Eintracht Frankfurt voor het eerst sinds vier wedstrijden weer eens punten had verspeeld (0-0), deed Leverkusen tegen Hannover wel wat het moest doen. De ploeg van trainer Roger Schmidt boekte de zevende competitiezege op rij en passeerde Gladbach op de ranglijst daardoor op basis van een beter doelsaldo.

Leverkusen lag al na twintig minuten op koers voor de derde Champions League-deelname op rij, toen Ömer Toprak (foto) raak knikte uit een corner van Hakan Calhanoglu. Omdat Julian Brandt en Kyriakos Papadopoulos vlak vóór en vlak na de onderbreking scoorden op aangeven van Stefan Kiessling en de aangever zelf nog voor 4-0 zorgde, moet Hannover zich blijven bekommeren om lijfsbehoud.

Borussia Dortmund – SC Paderborn 3-0
Want doordat Hannover in 2015 nog altijd op de eerste Bundesliga-zege wacht, heeft het maar twee punten meer dan het gepromoveerde SC Paderborn. De huidige nummer zestien, die aan het einde van het seizoen play-offs speelt om promotie en degradatie, verloor zaterdagmiddag bij Borussia Dortmund, dat daardoor nu echt zeker lijkt van lijfsbehoud. Het gat met Paderborn groeide immers tot negen punten.

Trainer Jürgen Klopp kan met Borussia Dortmund weer omhoog kijken na de 3-0 overwinning op SC Paderborn.
Trainer Jürgen Klopp kan met Borussia Dortmund weer omhoog kijken na de 3-0 overwinning op SC Paderborn.

De club die trainer Jürgen Klopp na zeven jaar zijn afscheid zag aankondigen won na nederlagen tegen Bayern München (0-1) en Gladbach (3-1) weer. Henrikh Mkhitaryan en Pierre-Emerick Aubameyang brachten BVB in de eerste tien minuten na rust terug in de race om Europees voetbal, want nummer zes FC Augsburg heeft slechts drie punten meer. Shinji Kagawa zorgde in de tachtigste minuut nog voor het slotakkoord.

SC Freiburg – FSV Mainz 0-5 2-3
Behalve Dortmund nam ook Mainz afstand van de degradatiezone. Shinji Okazaki vergrootte het gat met SC Freiburg en Hannover eigenhandig tot vijf punten door in de laatste zes minuten voor rust twee keer doel te treffen. De club die het vorige seizoen nog afsloot als nummer zeven lijkt daardoor eveneens veilig. Late tegengoals van Admir Mehmedi en Jonathan Schmid deden daar niets aan af, omdat Yunus Malli daar namens Mainz nog iets tegenover stelde.

Hertha BSC – 1. FC Köln 0-0
Ook Hertha BSC en 1. FC Köln bouwden het verschil met Freiburg en Hannover uit tot vijf punten. De club van de geblesseerde Roy Beerens en bankzitter John Heitinga zette de concurrent uit Keulen vooral na rust flink onder druk, maar de derde zege in de laatste vier competitieduels bleef uit. Daardoor liep het alweer zeven wedstrijden ongeslagen Hertha slechts één punt uit op de achtervolgers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.