Leverkusen laat koppositie liggen bij Wolfsburg

VfL Wolfsburg heeft zondagmiddag de eerste competitiezege van dit seizoen geboekt. In eigen huis werd het tiental van Bayer Leverkusen met 4-1 verslagen, waardoor Bayer Leverkusen naliet alleen aan kop te komen in Duitsland.

In navolging van de seizoenouverture bij regerend landskampioen Bayern München (2-1), Eindtracht Frankfurt (2-2) en 1899 Hoffenheim (1-1) stapte de ploeg van trainer Dieter Hecking na de vierde speelronde wel als winnaar van het veld.

Al na zeven minuten zat Wolfsburg op rozen. De Italiaan Giulio Donati haalde de doorgebroken Wolfsburg-aanvaller Junior Malanda neer. Wat volgde was een rode kaart voor de rechtsback van Bayer Leverkusen en een strafschop, die feilloos benut werd door Ricardo Rodriguez.

Ricardo Rodriguez opent al snel de score in Wolfsburg. Vanaf elf meter laat de verdediger doelman Bernd Leno kansloos.

Diezelfde Rodriguez tekende na ruim een uur aan voor zijn tweede treffer in de Volkswagen Arena. De linksback zette op aangeven van de Belg Kevin De Bruyne de marge op twee: 3-1. Voor de rust was de Portugees Vierinha al verantwoordelijk voor de tweede treffer van Wolfsburg, terwijl Josip Drmic na een half uur nog wel de gelijkmaker voor zijn rekening nam namens de tien man Bayer Leverkusen.

De treffer van Drmic kwam werkelijk vanuit het niets. Het tiental van Leverkusen was na de rode kaart van Donati machteloos, maar bezorgde de thuisploeg wel een schrikmomentje. Namens Wolfsburg, waar de Nederlander Bas Dost de hele wedstrijd op de bank zat, bepaalde invaller Aaron Hunt vlak voor tijd de eindstand: 4-1.