Leverkusen in Bundesliga-topper langs Hannover

In de Bundesliga stond met het duel tussen Bayer Leverkusen en Hannover 96 een heuse topper op het programma. De thuisploeg won: 2-0.

Arturo Vidal zette de thuisploeg na twintig minuten spelen op voorsprong. Nadat een eerste poging van de aanvaller in de kiem werd gesmoord, kreeg Vidal een herkansing nadat ploeggenoot Stefan Kiessling de bal heroverd had. Deze keer was het wel raak: 1-0.

Kort voor rust verdubbelde de thuisploeg de score. De 2-0 was het gevolg van een prima combinatie tussen Gonzalo Castro en Simon Rolfes. Eerstgenoemde speelde zichzelf vrij en stelde Rolfes met een goed steekballetje in staat met een schot in de lange hoek te scoren. Het was een dikverdiende voorsprong.

Daar kwam in de tweede helft geen verandering meer in, mede door de uitstekend spelende Michael Ballack. De international heerste op het middenveld als in zijn beste jaren en zo verzekerde Leverkusen zich van de winst en slaat het de aanval van Hannover op de tweede plaats af.

Leverkusen komt met de winst op 39 punten uit twintig duels. Hannover blijft staan op 34 punten en plaats drie. Foto: VI Images