Leverkusen haakt voorlopig af voor 'dure' Alderweireld

Bayer Leverkusen heeft Toby Alderweireld laten weten geen nieuw bod bij Ajax op hem uit te brengen. De Spaanse belangstelling voor zijn ploeggenoot Derk Boerrigter is niet concreet.

Leverkusen haakt voorlopig af voor 'dure' Alderweireld

Alderweireld, die dinsdag het trainingskamp van de Amsterdammers in Oostenrijk vanwege privé-omstandigheden verliet, werd de afgelopen weken nadrukkelijk in verband gebracht met Leverkusen. 'Dat is voorlopig van de baan', zegt Søren Lerby, de zaakwaarnemer van de 24-jarige verdediger. In Emir Spahic (Sevilla) haalde de Duitse club inmiddels een andere mandekker.

'Leverkusen heeft ons gemeld dat ze Toby te duur vinden en dat ze zich op andere spelers gaan richten', vervolgt Lerby. 'Het kan zijn dat ze later in de transferperiode nog een keer terugkomen. Er zijn verschillende andere clubs die naar Toby informeren, we wachten rustig af hoe het verder gaat.'

Geruchten over interesse van Espanyol voor Boerrigter verwijst Lerby naar het rijk der fabelen: 'We hebben niks van Espanyol gehoord. Derk concentreert zich op de voorbereiding met Ajax.'(Simon Zwartkruis)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen