Leverkusen blijft in het spoor van Bayern na zege op HSV

Bayer Leverkusen blijft in het kielzog van Bayern München na de topper tegen Hamburger SV met 4-2 te winnen. Stefan Kiessling was belangrijk met twee treffers.

Met Joris Mathijsen, Eljero Elia en Ruud van Nistelrooy in de basis probeerde Hamburger SV aansluiting te vinden bij de topdrie van de Bundesliga. Leverkusen was eveneens op zoek naar een goed resultaat om aansluiting te behouden met koploper Bayern.

Na 22 minuten nam Leverkusen de leiding via topschutter Stefan Kiessling. De spits ontving de bal van Tranquillo Barnetta ontdeed zich van Mathijsen en David Rozehnal en schoot raak. Tien minuten later kwamen de bezoekers op gelijke hoogte via een schot van Zé Roberto die van twintig meter uithaalde.

Na rust kwam de thuisploeg weer op voorsprong. Eren Derdiyok kopte van ver een voorzet van Daniel Schwaab binnen. Iets na het uur vergrootte Kiessling met zijn zestiende van het seizoen. Zeven minuten voor tijd bracht Rozehnal de spanning weer terug, maar nog geen minuut later bepaalde Gonzalo Castro de eindstand op 4-2 in het voordeel van Leverkusen.