Leverkusen beleeft dramatische bekeravond tegen Werder

Werder Bremen heeft zich ten koste van Bayer Leverkusen geplaatst voor de halve finale van het Duitse bekertoernooi: 1-3. De ploeg van Roger Schmidt ging op eigen veld niet alleen pijnlijk onderuit, maar moet ook vrezen voor een blessure bij goaltjesdief Javier 'Chicharito' Hernández.

De Mexicaanse spits opende in de BayArena na 21 minuten nog wel de score. Hij schoot zijn strafschop feilloos binnen. Leverkusen kreeg die penalty na een lompe overtreding van Alejandro Gálvez op Stefan Kiessling.

Werder kwam al na tien minuten met een antwoord. Santiago García was attent toen een volley van Fin Bartels voor zijn voeten viel. Hij werkte de bal in de bovenhoek: 1-1.

Nog voor rust gaf Werder het bekerduel een beslissende wending. Bartels werd in het zestienmetergebied onderuit gegleden door Wendell, die moest ingrijpen na geklungel in de achterhoede. De Braziliaan werd niet alleen bestraft met een penalty, maar mocht ook inrukken met een rode kaart. De 37-jarige Claudio Pizarro zette het buitenkansje vervolgens uiterst koel om in de 1-2.

Terwijl Leverkusen in de tweede helft op zoek wilde naar de gelijkmaker, moest er tien minuten na rust al afscheid genomen worden van Hernández. Hij ging naar de kant met een ogenschijnlijke heupblessure. In het vervolg slaagde Werder er geen moment in de man-meer-situatie uit te buiten. Uiteindelijk werd het tien minuten voor tijd wel 1-3. Dat Florian Grillitsch overduidelijk buitenspel stond toen hij binnentikte, vergrootte de misère van de thuisploeg alleen maar.

Door de knappe uitzege gaat de nummer zestien van de Bundesliga ten koste van de nummer vijf naar de halve finale. De overige drie duels daarin zijn VfB Stuttgart-Borussia Dortmund, FC Heidenheim(2)-Hertha BSC en VfL Bochum (2)-Bayern München.