Levante blijft meedoen in subtop na thuiszege op Bilbao

Levante is 2013 uitstekend begonnen. De club uit Valencia was in eigen huis te sterk voor Athletic de Bilbao, dat de gehele tweede helft met tien man verder moest (3-1).

Het begon nog goed voor de Basken, die al na zes minuten de score openden. Aanvaller Aritz Adúriz maakte zijn elfde treffer van het seizoen. Ondanks de goede start ging het toch mis. Na een klein half uur zorgde Christian Lell voor de gelijkmaker op aangeven van Nabil El Zhar. Tot overmaat van ramp kreeg Bilbao-verdediger Aymeric Laporte direct rood na het onderuit halen van een doorgebroken speler.

Levante profiteerde daar direct van. Nog geen minuut na de rode kaart zorgde Vicente Iborra voor de voorsprong. De club uit de sinaasappelstad maakte het karwei twintig minuten voor tijd af toen El Zhar de beslissing bracht.

Levante staat na achttien gespeelde wedstrijden op de vijfde plaats in de Primera División. Athletic de Bilbao, vorig seizoen nog smaakmaker en finalist in de Europa League, bivakkeert op een teleurstellende dertiende plek.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.