Letschert en FC Groningen weigeren schikkingsvoorstel

Timo Letschert heeft het schikkingsvoorstel van de KNVB naar aanleiding van zijn rode kaart niet geaccepteerd. De verdediger van FC Groningen werd zondag tegen SC Heerenveen van het veld gestuurd na een onbesuisde tackle op de benen van Luciano Slagveer.

Letschert en FC Groningen weigeren schikkingsvoorstel

De voetbalbond stelde een straf voor van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk. FC Groningen en de speler accepteren die straf dus niet. Zowel Slagveer, de staf van Heerenveen als Letschert zelf lieten na afloop weten dat er van contact in hun ogen geen sprake was geweest; alleen scheidsrechter Danny Makkelie zag het anders en meldde na afloop voor de camera's dat het ernstig gemeen ingrijpen betrof met een onjuiste intentie c.q. de kans op een zware blessure bij de tegenstander.

De tuchtzaak komt naar verwachting donderdag voor. Het was voor Letschert al de tweede keer dit seizoen dat hij van het veld werd gestuurd. Eerder kreeg hij bij Go Ahead Eagles al twee keer geel.

Heerenveen-verdediger Mitchell Dijks ging wel akkoord met het voorstel (één wedstrijd schorsing), net als Roda JC-aanvaller Frank Demouge (twee, waarvan één voorwaardelijk). Dijks trok een tegenstander in scoringspositie naar de grond, terwijl Demouge met gestrekt been inkwam op NAC-speler Mats Seuntjens.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen