Letschert door, Van der Vaart debuteert met Europese exit

Rafael van der Vaart heeft FC Midtjylland bij zijn debuut niet kunnen behoeden voor een Europese uitschakeling. De Belgische clubs boekten goede resultaten op weg naar de Europa League.

Timo Letschert heeft zijn officiële debuut gemaakt bij Sassuolo. De verdediger, die deze zomer werd overgenomen van FC Utrecht, maakte in het uitduel met Rode Ster Belgrado in de 72ste minuut zijn entree. Letschert kwam in het veld voor aanvaller Domenico Berardi, die na bijna een half uur Sassuolo op voorsprong had gezet. Hoewel Aleksandar Katai Rode Ster aan de gelijkmaker hielp, was er geen reden tot zorgen voor de Italianen. Met de 3-0 zege in de heenwedstrijd was er al een solide basis gelegd voor het bereiken van de Europa League.

Rafael van der Vaart heeft zijn eerste minuten gemaakt voor FC Midtjylland. De aanvallende middenvelder maakte donderdag in de 72ste minuut zijn entree bij de Deense formatie. Maar veel kon hij niet meer uitrichten om een Europese uitschakeling te voorkomen. Osmanlispor leidde bij de entree van Van der Vaart al met 2-0, terwijl het de heenwedstrijd in Denemarken al winnend had afgesloten (0-1).

Anderlecht heeft na de ruime zege in de heenwedstrijd ook het thuisduel met Slavia Praag met ruime cijfers gewonnen. Met Bram Nuytinck in de basis werd de Tsjechische ploeg opnieuw op een 3-0 nederlaag getrakteerd. Door doelpunten van Youri Tielemans, Lukasz Teodorczyk en Michaël Heylen stapten Mick van Buren en Gino van Kessel bij de gasten als verliezers van het veld in Brussel.

Samen met AA Gent - KF Shkendija werd opnieuw verslagen (4-0) - zorgde RC Genk met Marco Bizot en Sandy Walsh in de basis voor een mooie Belgische avond. Een week na het 2-2 gelijkspel bij Lokomotiv Zagreb werd het karwei op eigen veld afgemaakt. Mbwana Aly Samatta zorgde voor een flitsende start, waarna Leon Bailey vroeg in de tweede helft de marge verdubbelde. Het Ajax-doelwit haalde het einde van de wedstrijd niet. Vanwege een blessure moest hij voortijdig afhaken.

De in Rotterdam geboren Garry Mendes drukte met een vroege treffer de hoop van Dinamo Tbilisi al snel de kop in. PAOK Saloniki, dat de eerste wedstrijd al met 0-3 had gewonnen, won uiteindelijk met 2-0. Bij de Griekse ploeg maakte Diego Biseswar na bijna een uur zijn entree.

De uitslagen in de laatste voorronde van de Europa League.