Lestienne slachtoffer doorgaan duel in Brugse 'zandbak'

Club Brugge speelde woensdagavond met tegenzin de wedstrijd tegen SC Lokeren in een zandbak. Maxim Lestienne moet het bekopen met een lange absentie.

Lestienne slachtoffer doorgaan duel in Brugse 'zandbak'

Na afloop ging het voornamelijk over het veld in het Jan Breydel Stadion. Na een poging met een lading zand enige verlichting te brengen maakte de aanhoudende regenval het veld nagenoeg onbespeelbaar.

'Ongelofelijk dit veld, het was niet mogelijk om te combineren', zei Bart Buysse, die afgelopen zomer van FC Twente naar Club Brugge verhuisde, na de 0-0. 'Maar ja, de scheidsrechter besliste dat het veld bespeelbaar was.'

Buysse weet de gemiste strafschop vroeg in de tweede helft ook aan de beroerde omstandigheden. 'Bij die penalty zag ik dat de strook aan de stip barslecht was, maar Rafa (Lior Refaelov, red.) pakte zijn verantwoordelijkheid en dan is het al een wonder dat je blijft rechtstaan bij het trappen.'

Volgens Brugge-aanvoerder Carl Hoefkens had de wedstrijd niet mogen doorgaan. 'Het is een schande dat op dit veld gevoetbald is. Als iemand geen besluit durft te nemen, krijg je zoiets en valt kerstvoetbal letterlijk in het water.'

Club Brugge had liever ook niet gespeeld. 'Maar goed, er was geoordeeld dat het moest en dus moest er gevoetbald worden, anders zouden we een reglementaire 5-0 nederlaag hebben gekregen', zei Vincent Mannaert, algemeen directeur bij Club Brugge.

Mannaert kreeg ook zijn gelijk dat het niet veilig was voor de spelers. Landry Mulemo en Maxim Lestienne werden het slachtoffer van het veld. De laatste moet waarschijnlijk enkele maanden toekijken na een ongelukkige botsing met ploeggenoot Niki Zimling.

Daarbij bleef zijn rechtervoet in het drassige veld van Brugge steken. Een eerste diagnose wijst op beschadigde enkelbanden, waarbij de verwachte herstelperiode zeker twee maanden is.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's