Lestienne mist FC Twente-thuis, Willems mogelijk terug

Reacties

PSV-trainer Phillip Cocu kan zondag in het competitieduel met FC Twente niet beschikken over Maxime Lestienne. De Belgische flankspeler kampt nog altijd met een kuitblessure. Jetro Willems keert mogelijk terug in de wedstrijdselectie. 'Die kans is er zeker', zegt Cocu.

Lestienne mist FC Twente-thuis, Willems mogelijk terug

Willems speelde op 17 mei 2015 zijn laatste competitiewedstrijd voor PSV. De linksback raakte op het zomerse trainingskamp geblesseerd aan zijn knie en toen hij terug fit leek, werd hij door nieuwe knieklachten teruggeworpen in zijn revalidatie.

Afgelopen vrijdag maakte de zestienvoudig international bij Jong PSV zijn eerste wedstrijdminuten. De verdediger liep geen klachten op in de ruim zestig minuten die hem gegund waren in het duel met MVV Maastricht (2-0 zege).

Cocu lijkt echter te kiezen voor een basisformatie met Joshua Brenet als rechtsback, Jeffrey Bruma en Nicolas Isimat-Mirin in het centrum en Héctor Moreno op de linkerflank. Santiago Arias is geschorst. De Colombiaanse rechtsback liep tegen Feyenoord (2-0 zege) tegen zijn vijfde gele kaart van het seizoen op.

Lestienne miste de topper ook al wegens kuitklachten. De flankspeler was wel met de selectie mee afgereisd naar De Kuip, maar werd buiten de wedstrijdselectie gelaten. De 23-jarige Belg kwam tegen PEC Zwolle (3-2 zege, 19 december 2015) als invaller voor het laatst in actie voor de Eindhovenaren. Daarvoor was hij negen speelronden lang afwezig wegens tragische privé-omstandigheden.

FC Twente
Cocu waakt in aanloop naar het duel met de Tukkers voor onderschatting, zo vertelt hij tijdens zijn persconferentie. 'Voor het team dat ze hebben staat Twente wat te laag op de ranglijst. Als iedereen fit is staat er gewoon een goede ploeg, dat hebben ze ook tegen Heracles (4-0 winst, red.) laten zien. Het is een jonge ploeg, maar wel zeer talentvol. Ik denk dat ze er na die overwinning anders op staan dan voor de winterstop.'

De achterstand van PSV op koploper Ajax bedraagt momenteel drie punten. De Eindhovenaren morsten dit seizoen met name punten tegen op papier zwakkere tegenstanders. 'Willen we een serieuze gooi naar de titel doen, dan moeten we minder punten gaan morsen. Dat is duidelijk.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.