Leonardo moet eerste nederlaag slikken bij Udinese

Internazionale heeft voor het eerst in zes wedstrijden weer eens verloren. De formatie van trainer Leonardo, die begon met vijf zeges (waaronder één bekeroverwinning) op rij, verloor op bezoek bij subtopper Udinese: 3-1.

Alexis Sánchez (foto) was na zes minuten namens de thuisploeg dicht bij de openingstreffer. De buitenspeler, die voorbije zomer op het WK indruk maakte met de Chileense nationale ploeg, kopte net naast. Saillant detail: Inter-trainer Leonardo wil de aanvaller graag aan zijn selectie toevoegen, maar de stroeve onderhandelingen lopen nog.

Na negentien minuten waren het de bezoekers die wel het openingsdoelpunt lieten aantekenen. Dejan Stankovic was de gevierde man. Hij werd op maat bediend door Thiago Motta en besloot met een hard schot in de lange hoek. Even daarna was Stankovic opnieuw gevaarlijk. Zijn schitterende volley werd door doelman Samir Handanovic maar ternauwernood over getikt.

Udinese was allesbehalve onder de indruk van de opleving en kwam binnen twee minuten langszij. Cristian Zapata schoot de bal via de vingertoppen van Inter-doelman Luca Castellazzi in het dak van het doel: 1-1.

Vervolgens was het de beurt aan Serie A-topscorer Antonio Di Natale. De spits toonde nog maar eens uiterst belangrijk te zijn voor zijn ploeg door een vrije trap over de muur en in het Inter-doel te draaien.

Na de onderbreking gooide Maurizio Domizzi het duel in het slot. Hij reageerde uiterst attent na een afgeslagen aanval en gleed de bal voorbij Castellazzi: 3-1. In de slotfase kon de regerend Italiaans kampioen geen vuist meer maken en was de eerste nederlaag onder Leonardo een feit.

Internazionale maakte met de verliespartij een einde aan een goede reeks op bezoek bij Udinese. Zeven jaar achter elkaar leed de ploeg er geen nederlaag. De laatste verliespartij in Udine dateert van het seizoen 2002/03, toen het 2-1 voor de thuisclub werd.

Udinese blijft ondanks de winst achtste. De Nerazzurri moeten hopen op gunstige resultaten bij de concurrentie om niet te ver achterop te raken in de titelstrijd. Foto: VI Images