Leonardo blijft koel en helpt Ajax langs Hamburger SV

Ajax is op weg naar de knock-outfase van het toernooi om de UEFA Cup. De Amsterdammers wonnen met 1-0 bij Hamburger SV en hebben nog één punt nodig voor kwalificatie. Leonardo maakte de belangrijke goal.

Leonardo blijft koel en helpt Ajax langs Hamburger SV

In de 77ste minuut was de invaller heel alert toen HSV-aanvoerder David Jarolim in de fout ging met een matige breedtepass op Joris Mathijsen. De Braziliaan pikte de bal op en schoof die langs doelman Frank Rost, maar zag de bal via beide palen weer uit het doel ketsen. Razendsnel pikte Leonardo wederom de bal op om hem beheerst in het lege doel te schuiven voor de aanstormende Bastian Reinhardt kon ingrijpen.

Veel verschil zat er niet tussen HSV en Ajax, die elkaar lange tijd in evenwicht hielden. Geen van beide ploegen slaagde erin de ander zijn wil op te leggen. De spelers knokten voor elke meter, waarbij Rasmus Lindgren en Eyong Enoh voorop gingen bij Ajax, maar soms iets te druistig waren. Kansen waren spaarzaam. Af en toe was er gevaar via een individuele actie. Aan Duitse zijde was Ivica Olic enkele keren dreigend, namens de Amsterdammers was het Luis Suárez die de aandacht opeiste. Het grootste gevaar kwam tot de 0-1 van Paolo Guerrero, die halverwege de tweede helft na matig Amsterdams verdedigen de bal vol op de lat schoot.

Na de 0-1 probeerde HSV nog wel Ajax onder druk te zetten, maar het was de ploeg van coach Marco van Basten die het dichtst bij een treffer was. Suárez en Urby Emanuelson waren kansrijk, maar slaagden er niet in om de 0-2 aan te tekenen.

Ajax heeft zes punten uit drie duels en bezet daarmee de tweede plaats in Groep F. HSV heeft er drie uit twee en is derde. De Amsterdammers hebben op 17 december genoeg aan een gelijkspel tegen Slavia Praag in de eigen Arena om zich te kwalificeren voor de knock-outfase van het toernooi om de UEFA Cup.

Bekijk hier al onze video's