Leonardo bijna inzetbaar voor FC Eindhoven

Reacties

FC Eindhoven kan bijna beschikken over Leonardo de Vitor Santiago, kortweg Leonardo. De club hoopt de voormalig Feyenoorder, die al het hele seizoen meetraint, deze week nog aan zich te binden.

Leonardo bijna inzetbaar voor FC Eindhoven

'Leonardo komt dinsdag terug naar Nederland met de laatste gegevens. Als die in orde zijn, kunnen we het dossier eindelijk afronden', bevestigt technisch manager Harm van Veldhoven aan VI. De Braziliaan reisde naar zijn vaderland om de laatste informatie te verzamelen voor het bemachtigen van de Nederlandse nationaliteit.

Als dat lukt, kan Eindhoven de 34-jarige aanvaller eindelijk een contract aanbieden tot het einde van deze jaargang, met de intentie om ook volgend seizoen aan de Aalsterweg actief te zijn. Als niet EU-speler was hij te duur voor de club, waardoor Leonardo de afgelopen maanden een inburgeringscursus volgde om het Nederlandse staatsburgerschap te krijgen.

Eindhoven moet de aanvraag voor inschrijving van Leonardo vóór komende vrijdag bij de KNVB indienen. Omdat de bond de aanvraag moet verwerken, kan hij waarschijnlijk pas volgende week vrijdag tegen Jong FC Utrecht debuteren.

Leonardo speelde al twaalf jaar in Nederland, voor Feyenoord, NAC Breda en Ajax. De linkspoot belandde bij Eindhoven door zijn band met trainer Ricardo Moniz, die eerder met hem werkte bij Red Bull Salzburg en Ferencváros. (Pim van der Hulst)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.