Lens staat open voor vertrek: 'Dan geven we elkaar een hand'

Reacties

Jeremain Lens (28) is bij Sunderland op het tweede plan geraakt. De 31-voudig international erkent dat een vertrek in de winter een optie is. Zeker nu hij betrokken is geraakt bij een incident.

Lens staat open voor vertrek: 'Dan geven we elkaar een hand'

Sam Allardyce volgde bij het dit seizoen in degradatienood verkerende Sunderland Dick Advocaat op. Waar de Nederlander uiterst blij was met de voor twaalf miljoen euro van Dinamo Kiev overgenomen Lens, is zijn opvolger dat niet. De Engelsman liet al eerder optekenen dat hij vindt dat de voormalige aanvaller van AZ, NEC, PSV en Dinamo Kiev harder moet werken en nam hem afgelopen zaterdag zelfs helemaal niet op in de wedstrijselectie. Sunderland verloor vervolgens met 3-1 bij Chelsea.

Dat Lens niet mee mocht naar Stamford Bridge zou ook te maken hebben met een incident van een week eerder, toen de aanvaller weigerde mee te doen aan een uitloopoefening na de thuisnederlaag tegen Watford (0-1). In dat duel zat Lens, die dit seizoen twee keer scoorde, negentig minuten op de bank.

Lens baalt vooral van de manier waarop er met hem omgesprongen wordt. 'Ik ben gewend dat als je normaal gesproken bij de selectie zit en dan ineens niet, je toch even de keuze uitgelegd krijgt', vertelt hij aan FOX Sports. 'Maar dat gebeurde niet. Dat vinden zij waarschijnlijk een normale manier van communiceren. Ik ben daar niet blij mee. Maar ik moet het accepteren. Het zij zo.'

Lens baalt van zijn huidige situatie. 'Er zal iets moeten gaan veranderen. Wat? Dat zien we wel. Een transfer in de winter? Dat zou het inderdaad kunnen betekenen', aldus de aanvaller, die afgelopen zomer nog in beeld was bij Ajax. 'Daar was toen inderdaad sprake van. Ajax is een mooie club. Maar of het nu de juiste tijd is… Het is halverwege het seizoen, ze spelen geen Europees voetbal… Eerlijk gezegd ben ik wel uitgekeken op de Nederlandse competitie. Als ze dan Europees spelen, wordt het alweer een stuk interessanter. Maar dat is dus niet zo. Ik heb er nog niet heel diep over nagedacht. Dat doe ik later wel', stelde Lens, die nog tot medio 2019 onder contract staat.

Van een megaboete van 130.000 euro wist Lens nog niets. In Engelse media werd die straf genoemd. 'Ik weet van niets. Niemand heeft met mij gesproken. Ik lees in de media dat ik een boete moet betalen. Ik wil eerst horen waarom, daarna bepaal ik of ik daarmee akkoord ga. Er is wel wat voorgevallen na de wedstrijd, maar dat bespreek ik binnenskamers. Sunderland communiceert eerst via de media. Dat ben ik niet gewend. Ik houd me graag aan de nette manier. Ik probeer er eerst samen uit te komen.' Mocht een en ander in een transfer resulteren, zal Lens daar niet heel lang van wakker liggen. 'Dan geven we elkaar een hand en gaan we uit elkaar. Toch? Weer verhuizen is niet zo gek, dat hoort bij de voetballerij.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.