Lens onderuit in topper

AJ Auxerre heeft de spanning teruggebracht in de Franse competitie door RC Lens te verslaan. Olympique Lyon profiteerde maar half van de misstap van de koploper.

AJ Auxerre bracht RC Lens pas de derde nederlaag van het seizoen toe. De topper werd beslist door een doelpunt van Olivier Kapo. De enige treffer viel halverwege de tweede helft. Achtervolger Olympique Lyon moest genoegen nemen met een punt. Twee doelpunten van Sonny Anderson waren niet voldoende voor een overwinning op Stade Rennes, dat ruim een uur met een man meer speelde. Edmilson was na 28 minuten na een grove tackle van het veld gestuurd.

Troyes verloor de aansluiting met de (sub)top na het gelijkspel tegen FC Sochaux (2-2), terwijl Lille de vrije val slechts deels brak. Sedan hield Lille op 1-1. De twee laagst geklasseerde ploegen boekten een zege. FC Metz was te sterk voor FC Nantes (2-0), terwijl hekkensluiter Lorient in het duel tegen Montpellier in Nicolas Esceth de matchwinnaar kende (1-0).