Lens bezorgt Sunderland punt, Afellay krijgt rood

Na vier speelronden zoekt het Sunderland van manager Dick Advocaat nog altijd naar een zege in de Premier League. Mede dankzij een treffer van Jeremain Lens hield de ploeg een punt over aan het bezoek aan Aston Villa (2-2).

De hereniging van aanvallers Ola Toivonen en Jeremain Lens (foto), die eerder samen speelden bij PSV, leverde op Villa Park direct een treffer op. Op aangeven van de voor Sunderland debuterende Zweed tekende Lens in de 52ste minuut met een van richting veranderd schot voor de 2-2 eindstand.

Zo kwam de ploeg van manager Advocaat knap terug na twee doelpunten van Scott Sinclair. De 26-jarige Engelsman ontnam Sunderland de leiding door drie minuten na de openingstreffer van Yann M'Vila een strafschop te benutten. Vlak voor rust bezorgde Sinclair Aston Villa de voorsprong.

Stoke City - West Bromwich Albion 0-1
Stoke City zag de hoop op een zege zaterdagmiddag al snel verdwijnen. Na ruim een half uur stonden The Potters met slechts negen man op het veld nadat Ibrahim Afellay en Charlie Adam na een rode kaart moesten vertrekken. De van Barcelona overgekomen Nederlander gaf Craig Gardner een tik in gezicht na een provocatie van de Engelsman. Adam ging na een duel met Graig Dawson op het been van zijn opponent staan.

José Salomón Rondon profiteerde namens West Bromwich Albion van het nummerieke overwicht en tekende vlak voor rust voor het openingsdoelpunt. De ploeg van Erik Pieters en Marco van Ginkel, die beiden in de basis begonnen, wist na de treffer van Venezolaanse makelij de schade te beperken waardoor het bij 0-1 bleef.

Bournemouth - Leicester City 1-1
Promovendus Bournemouth leek de knappe 4-3 zege op bezoek bij West Ham United van vorige week in eigen huis een vervolg te kunnen geven. Ook ploeg in vorm Leicester City bleek Callum Wilson in de eerste helft niet af te kunnen stoppen. De 23-jarige aanvaller maakte zaterdag tegen The Hammers een hattrick en opende tegen The Foxes de score.

Onder nieuwe trainer Claudio Ranieri kende Leicester een uitstekende competitiestart. De ploeg reisde met een ongeslagen status af naar Dean Court en dankzij een benutte strafschop van Jamie Vardy in de 86ste minuut wist Leicester die status ook na vier competitiewedstrijden te behouden.