Lennon vreest voor absentie Boerrigter in CL-voorronde

Voor Derk Boerrigter eindigde zaterdag het eerste optreden voor Celtic in een teleurstelling. Zijn Europese debuut voor de Schotten dreigt te moeten worden uitgesteld.

Lennon vreest voor absentie Boerrigter in CL-voorronde

De wedstrijd tegen Ross County was voor Boerrigter al na 37 minuten voorbij. Een enkelblessure maakte een voortijdig einde aan het debuut van de oud-Ajacied in de Schotse Premier League.

'Het was een ongelukje', zei manager Neil Lennon na afloop van de 2-1 zege over de blessure van zijn aanvaller. 'Hij bleef hangen achter de achillespees van Mihael Kovacevic en verzwikte daarbij zijn enkel.'

Boerrigter had in de minuten die hem waren gegund wel al een goede indruk achtergelaten. 'Je kon zien wat Derk toevoegt aan de ploeg, met zijn snelheid. Hij kan vanaf de zijkant dreigend zijn', aldus Lennon.

Achter de naam Boerrigter staat door de blessure een vraagteken voor de wedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tegen IF Elfsborg. Celtic, dat woensdag in Zweden een 1-0 voorsprong verdedigt, moet het mogelijk ook doen zonder aanvaller Georgios Samaras. De Griek kampt met een teenblessure.

Bekijk hier al onze video's