Lennon haalt opnieuw uit naar Schotse arbitrage

Celtic-coach Neil Lennon heeft woensdag opnieuw zijn onvrede geuit over de arbitrale leiding. De Noord-Ier was op zijn zachtst gezegd niet te spreken over de beslissingen van scheidsrechter Willie Collum in het duel met Hamilton (1-1).

Lennon haalt opnieuw uit naar Schotse arbitrage

Dinsdag werd Lennon al voor zes duels geschorst naar aanleiding van zijn woede-uitbarsting tegenover de vierde official in het duel met Heart of Midlothian in november. De straf kan aankomende maandag worden verhoogd als de Schotse voetbalbond (SFA) de oefenmeester straft voor zijn aanmerkingen op de arbitrale leiding na afloop van het duel met Hamilton.

Lennon had zijn bedenkingen over twee beslissingen van leidsman Collum. 'De scheidsrechter nam wederom verkeerde beslissingen op sleutelmomenten. De goal van Hamilton had nooit goedgekeurd mogen worden en er werd ons een penalty onthouden. Het lijkt wel iedere week te gebeuren. Ik wil er verder niet teveel over kwijt, want ik heb al genoeg problemen. Het blijft wel erg frustrerend,' aldus de woeste coach na afloop van het duel tegen de BBC.

Na het gelijkspel bezet Celtic de eerste plaats in de Schotse Premier League met vijf punten voorsprong op naaste belager Glasgow Rangers. Wel hebben de The Gers nog drie duels te goed.
Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's