'Lelijkste stad Europa' verleidt Peruzovic voor vijfde keer

Luka Peruzovic vervangt per direct de donderdag opgestapte Yannick Ferrera als trainer van Charleroi. Voor de vijfde keer treedt hij als coach in dienst van de Waalse club. Peruzovic, die al technisch directeur bij de club was, maakt in elk geval het lopende seizoen af.

'Lelijkste stad Europa' verleidt Peruzovic voor vijfde keer

De bijna 61-jarige Kroaat kende als speler een carrière bij Hajduk Split en Anderlecht alvorens in 1989 trainer te worden van de eerstgenoemde club. Twee jaar later streek hij voor het eerst neer in de stad die wegens haar grote hoeveelheid fabrieken in 2008 door Volkskrant-lezers de lelijkste stad van Europa werd genoemd.

In 1992/93 was Peruzovic bij Anderlecht als hoofdtrainer de opvolger van Aad de Mos. Ondanks dat hij de Brusselaars kampioen maakte, bleef het bij dat ene seizoen. In de jaren negentig keerde hij nog twee keer terug bij Charleroi.

De meest succesvolle jaargang, 1995/96, leverde net geen Europees voetbal op. In 1998/99 werd de club veertiende, waarna hij in 2011 voor de vierde keer terugkeerde. Datzelfde seizoen werd hij in maart benoemd tot technisch directeur.

De vijfde termijn van Peruzovic is er een die druk met zich meebrengt. Charleroi, vorig seizoen kampioen van de Tweede Klasse, bivakkeert op de elfde plaats en presteert daarmee boven verwachting.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's