Leiwakabessy zet punt achter zijn loopbaan

Reacties

Jeffrey Leiwakabessy stopt na dit seizoen met voetballen. De 36-jarige linksback blijft bij NEC actief als lid van de technische staf van het eerste elftal en bij de jeugdopleiding.

Leiwakabessy zet punt achter zijn loopbaan

'Ik ben dankbaar voor alle prachtige jaren die ik voor NEC heb mogen spelen', zegt Leiwakabessy op de clubsite. 'Het is raar om er een punt achter te zetten maar ik voel dat het goed is zo. Nu is het tijd voor de volgende stap: mezelf ontwikkelen als trainer en staflid. Het is prachtig dat ik dat bij mijn club kan gaan doen.'

Technisch manager Edwin de Kruijff is blij dat Leiwabakessy wel bij NEC actief blijft. 'Na in totaal twaalf seizoenen en met meer dan 200 wedstrijden in het rood-groen zwart op zijn naam, zijn we ontzettend blij dat we Leiwa bij ons houden na zijn spelerscarrière. Door hem toe te voegen aan de staf van het eerste elftal en de Voetbal Academie, kan Jeffrey een voorbeeldrol blijven spelen voor onze spelers en zijn carrière als trainer verder uitbreiden.'

Leiwakabessy doorliep de jeugdopleiding van NEC en debuteerde in 1998 voor de Nijmegenaren. Na acht seizoenen maakte hij de overstap naar Alemannia Aachen. Via het Cypriotische Anorthosis Famagusta en VVV-Venlo keerde hij in 2013 terug bij NEC. De club neemt aankomende zomer afscheid van Leiwakabessy.

Aflopende contracten
NEC heeft daarnaast de spelers met een aflopend contract duidelijkheid gegeven over hun toekomst. De club licht de eenjarige opties in de verbintenissen van Marco van Duin, Wojciech Golla en Mohamed Rayhi.  

De opties op de contracten van Nassim Amaarouk, die nu wordt verhuurd aan Achilles'29, Mikael Dyrestam en André Fomitschow worden niet gelicht. NEC gaat nog in gesprek met Dyrestam en Fomitschow. Ook de huurperiodes van Taiwo Awoniyi (Liverpool), Ali Messaoud (FC Vaduz) en Lorenzo Burnet (Slovan Bratislava) lopen af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.