'Leiderstype' Rienstra tekent voor vijf seizoenen bij AZ

Reacties

Ben Rienstra keert terug naar AZ. De club bereikte met PEC Zwolle al eerder een principe-akkoord over de transfer van de 25-jarige middenvelder, die de jeugdopleiding van de Alkmaarders doorliep. Rienstra tekent voor vijf jaar.

'Leiderstype' Rienstra tekent voor vijf seizoenen bij AZ

De Alkmaarder speelt sinds 2014 voor PEC, dat hem oppikte bij Heracles Almelo. In 35 competitiewedstrijden voor de Zwollenaren scoorde Rienstra zes keer.

'Ik heb altijd gehoopt dat ik weer hier kon gaan voetballen, in de buurt van mijn familie en vrienden', aldus Rienstra op de website van zijn nieuwe werkgever. 'Nu kom ik met veel meer ervaring terug. Ik heb er onwijs veel zin in. Het liefst had ik tegen Astra al meegedaan. Nu ga ik op de tribune zitten duimen dat we winnen.'

Rienstra behoorde, net als onder anderen Marko Vejinovic, tot de selectie van AZ die in 2009 kampioen van Nederland werd. Beide jeugdspelers kregen echter geen kans op het middenveld, waar met onder anderen David Mendes da Silva, Stijn Schaars, Demy de Zeeuw, Maarten Martens en Nick van der Velden veel concurrentie was.

Zowel Vejinovic als Rienstra kwam met een omweg alsnog in beeld in Alkmaar. Een overgang van de huidige Feyenoord-middenvelder naar AZ ketste in 2013 af, nu keert Rienstra wél terug in het AFAS Stadion.

Leiderstype
Met Rienstra heeft AZ volgens directeur voetbalzaken Earnest Stewart een waardige vervanger voor Nemanja Gudelj, die deze zomer naar Ajax verhuisde. 'Zeker na het vertrek van Gudelj zochten we een leiderstype. Ben Rienstra is zo’n speler. Buiten zijn voetbalkwaliteiten kan hij teamgenoten aansturen en brengt hij duelkracht met zich mee.' AZ streeft ernaar Rienstra speelgerechtigd te krijgen voor het competitieduel met Roda JC Kerkrade van komende zondag.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.