Leicester zet Van Gaal en United te kijk, Tottenham onderuit

Manchester United heeft een voorsprong uit handen gegeven op bezoek bij promovendus Leicester City, dat met 5-3 won. Daarmee neemt de druk op Louis van Gaal toe. Tottenham Hotspur ging in eigen huis onderuit tegen West Bromwich Albion.

Leicester – Manchester United 5-3
Promovendus Leicester City heeft Manchester United te kijk gezet. In een spektakelstuk werd het elftal van manager Louis van Gaal met 5-3 verslagen.

United kwam bij promovendus Leicester goed uit de startblokken. Binnen zestien minuten stond de ploeg van manager Louis van Gaal op een comfortabele 2-0 voorsprong. Robin van Persie opende met zijn eerste seizoentreffer de score in de dertiende minuut, een kopbal op aangeven van Falcao. De Colombiaan begon voor het eerst in de basis, wat Juan Manuel Mata zijn plaats kostte. Wayne Rooney was de nieuwe schaduwspits en hij stond aan de basis van het tweede doelpunt van United, een schitterende stift van aanwinst Ángel di María.

Als Robin van Persie de score opent namens Manchester United lijkt er nog geen vuiltje aan de lucht.

Daarmee leek United af te stevenen op een simpele zege, maar Leicester toonde veerkracht. In de zeventiende minuut zorgde Leonardo Ulloa (foto boven) met een knappe kopbal voor de aansluitingstreffer. Toen Ander Herrera na een uur scoorde door een schot van Di María van richting te veranderen, leek het alsnog beslist. Tussen de 62ste minuut en de 64ste minuut scoorde Leicester echter twee keer. David Nugent benutte een strafschop en Esteban Cambiasso schoot raak bij zijn basisdebuut.

Daarmee was de koek nog niet op voor de thuisploeg, want tien minuten voor tijd kwam Leicester via een counter zelfs op voorsprong. Jamie Vardy was dit keer de gevierde man. Vier minuten later werd het duel definitief in het slot gegooid. Tyler Blackett ontving rood en veroorzaakte een strafschop, die dit keer door Ulloa werd benut.

Daarmee staat Van Gaal na vijf duels op het schamele aantal van vijf punten. Dat levert de teleurstellende twaalfde positie op de ranglijst op. Volgende week wacht een thuiswedstijd tegen West Ham United.

Tottenham Hotspur – West Bromwich Albion 0-1
Op eigen grond leed Tottenham Hotspur een vernederende nederlaag. Tot aan vandaag had West Bromwich Albion namelijk nog geen wedstrijd gewonnen.

West Brom sloeg een kwartier voor het einde toe middels een doelpunt van James Morrison. De goal van de Schotse international kwam Tottenham, met drie oude bekenden uit de Eredivisie in de gelederen (Moussa Dembélé, Christian Eriksen en Nacer Chadli), niet meer te boven.

Het betekent dat Tottenham voor de vierde keer op rij niet wint (gerekend over alle competities) en de aansluiting met de kopgroep nu al dreigt te verliezen. Koploper Chelsea heeft acht verliespunten minder. West Brom verlaat door de triomf de laatste plaats en haakt aan bij de middenmoot.