Leicester vecht zich knap terug na benenbreker Vardy

Reacties

Leicester City heeft een punt overgehouden aan een knappe wederopstanding tegen Stoke City: 2-2. Jamie Vardy onderscheidde zich in negatief opzicht.

Leicester vecht zich knap terug na benenbreker Vardy

Vorige week leek Leicester een moeizame periode af te sluiten met een heroïsche 4-2 overwinning op Manchester City. Midweeks tegen AFC Bournemouth volgde met een 1-0 nederlaag een nieuwe tegenslag, maar tegen Stoke liet de kampioen van Engeland zien over bijzonder veel veerkracht te bezitten.

Vardy gooide in de 28ste minuut de glazen van The Foxes in. De spits, vorig seizoen topscorer met 24 treffers en tegen City drie keer trefzeker, ging ten opzichte van Mame Biram Diouf over de schreef met een spijkerharde overtreding die door arbiter Craig Pawson met rood werd bestraft.

Elf minuten later profiteerde Stoke van het numerieke overwicht door middel van een benutte penalty van Bojan Krkic. Bij Leicester namen vervolgens frustraties de overhand, want in een tijdsbestek van tien minuten kregen zes spelers geel. Tussendoor sloeg Stoke nog een keer toe via Joe Allen, die afrondde nadat Giannelli Imbula tegen de paal had geschoten.

Zo zat de ploeg van basisspelers Erik Pieters en Bruno Martins Indi halverwege op rozen, maar doordat The Potters de marge niet vergrootten kwam Leicester terug in de wedstrijd. In de 74ste minuut kopte Leonardo Ulloa de aansluitingstreffer binnen op aangeven van Demerai Gray. Leicester speelde daarna met hervonden energie en kwam via een kopbal Daniel Amartey zelfs terug tot 2-2.

Leicester blijft ondanks de remise met zeventien punten op de vijftiende plaats steken, terwijl Stoke elfde staat.

West Ham United - Hull City 1-0
Hull kreeg in de eerste helft de beste kansen, maar Harry Maguire (2x) en Jake Livermore hadden hun vizier niet op scherp staan. In de tweede helft kwam West Ham twee keer goed weg. Eerst kopte Mark Noble tegen zijn eigen paal en even later ramde Andrew Robertson de bal tegen het aluminium.

Een goal van Hull hing in de lucht, maar het was West Ham dat toeslog. Een kwartier voor tijd kreeg de thuisclub een strafschop na een overtreding van Tom Huddlestone op Michail Antonio. Noble ontfermde zich over het buitenkansje en zorgde daarmee net als midweeks tegen Burnley - hoewel nu wel nu wel in één instantie - voor de winnende treffer.

Daarmee wint West Ham voor het eerst twee keer op rij in zijn nieuwe thuis, waarmee de Olympische vloek verdreven lijkt. Bovendien slaat West Ham een gaatje met de degradatiezone, met negentien punten staat het dertiende. Hull is met twaalf punten de nieuwe hekkensluiter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.