Leicester tweede na sensationele comeback

Leicester City is na vijf speelrondes de verrassende nummer twee in de Premier League. Thuis tegen Aston Villa werd een achterstand van twee doelpunten ongedaan gemaakt: 3-2.

Leicester kende een fantastische start van het seizoen met acht punten in vier duels, maar Aston Villa bracht de ploeg van manager Claudio Ranieri met twee fantastische doelpunten in de problemen. Met een gekruld schot opende Jack Grealish voor rust de score. Na de hervatting schoot Carles Gil vanaf de rand van het strafschopgebied met veel gevoel binnen na een mooie counter.

Het doelpunt van Gil kwam voor Leicester op een heel slecht moment, want The Foxes waren na de hervatting bezig de duimschroeven aan te draaien. Twintig minuten voor tijd leverde dat de aansluitingstreffer op via Richie de Laet. Ashley Westwood kon zijn kopbal net niet voor de doellijn weghalen.

Vlak voor die goal mocht Leandro Bacuna, die vlak voor tijd gewisseld werd, van geluk spreken dat scheidsrechter Mike Dean geen strafschop gaf toen Jamie Vardy naar de grond ging na een duel met de Nederlander. De woede die dit opleverde bij de Engelse spits zette hij in om tien minuten voor tijd Bacuna te snel af te zijn bij een voorzet en de 2-2 te maken.

Een minuut voor tijd kopte Nathan Dyer zelfs nog de verdiende 3-2 binnen voor Leicester, waar Riyad Mahrez (foto) de absolute uitblinker was. Zo bleef Leicester voor het negende duel op rij ongeslagen (W6, G3) in de Premier League en klimt de ploeg naar de tweede plaats. Aston Villa staat vijftiende.