Leicester trotse koploper na duel met ongelukkige rol voor Pieters

Door een zege op Burnley heeft Leicester City zich aan kop van de Premier League genesteld. De ploeg van manager Brendan Rodgers trok in een doelpuntrijk duel aan het langste eind.

Leicester City
4 - 2
Burnley
Burnley

Leicester had vorige week nog met 0-3 gewonnen bij West Bromwich Albion dankzij goals van Timothy Castagne en een penalty-dubbelslag van Jamie Vardy. Het was in de tiende minuut wel even schrikken voor Vardy & co. Chris Wood bleef onder druk van verdediger James Justin knap overeind in een duel en schoot even knap als hard raak in de verre hoek. Zo tekende hij voor de eerste goal van Burnley, dat vorige week mocht uitzitten omdat Manchester United na de vorige Europese campagne nog rust werd gegund.

Nog voor rust kwam Leicester op gelijke hoogte. Harvey Barnes schoot raak, na goed voorbereidend werk van Vardy en Castagne.

In het tweede bedrijf kwam de thuisploeg snel op voorsprong. Erik Pieters vertolkte bij die 2-1 een ongelukkige rol. De vlak voor rust ingevallen Nederlander liep een voorzet van Castagne zijn eigen doel in. Toen Justin na ruim een uur spelen de 3-1 op het scorebord zette, leek het treffen gespeeld.

Toch werd het nog even spannend toen Jimmy Dunne uit een vrije trap raak kopte. Uiteindelijk nam Dennis Praet met een hard schot vanaf zestien meter het laatste beetje twijfel weg. Door de overwinning is Leicester op basis van doelsaldo de trotse koploper.