Leicester-manager Rodgers voelt nu wél steun van bestuur

Reacties

Vorige week nog beklaagde Brendan Rodgers zich over de gebrekkige steun die hij als manager van Leicester City van zijn bestuur had gekregen in de transferperiode. De Noord-Ier kent een slechte start van het seizoen met zijn club, waardoor hij nu de torenhoge favoriet is bij de bookmakers als het gaat om de volgende Premier League-manager die zijn post verlaat. Zelf denkt Rodgers dat het zo'n vaart niet zal lopen, vertelt hij aan Sky Sports.

Leicester-manager Rodgers voelt nu wél steun van bestuur
© Pro Shots

'De club steunt me enorm. Ik ben niet gek. Ik begrijp het voetbal en we hebben echt geen geweldige start gehad, maar die steun toont aan wat voor werk we hebben verricht. Het is mijn verantwoordelijkheid om de resultaten te verbeteren, en om dat voor elkaar te krijgen heb ik niets dan steun ervaren.' Bang voor ontslag bij Leicester is Rodgers dus niet, en ook opstappen komt niet in hem op.

'Nee. Ik kan mezelf nog makkelijk motiveren. Ik ben hier graag, en wat er onder mijn leiding is gedaan en hoe we hebben gepresteerd spreekt voor zich. Mijn carrière is gebouwd op veerkracht, die heb je in dit vak wel nodig. Die biedt je de motivatie om de zaak weer op de rit te krijgen', sprak de manager.

Er komen hoe dan ook cruciale weken aan voor Leicester. Aanstaande zaterdag spelen The Foxes uit tegen Aston Villa, waar met Steven Gerrard ook een manager op de bank zit die volgens de wedkantoren moet vrezen voor zijn baan. Voor Rodgers is het een bijzondere ontmoeting: Gerrard was één van zijn spelers toen hij trainer was bij Liverpool, en de twee waren rivalen toen hij Celtic trainde en Gerrard de scepter zwaaide bij Rangers.

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Manchester City
38
28
5
5
94-33
+61
89
2
Arsenal
38
26
6
6
88-43
+45
84
3
Manchester United
38
23
6
9
58-43
+15
75
4
Newcastle United
38
19
14
5
68-33
+35
71
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.