'Leicester laat Shakespeare seizoen afmaken als hoofdtrainer'

Reacties

Leicester City gaat interim-manager Craig Shakespeare vastleggen als hoofdtrainer voor de rest van het seizoen. Dat melden verschillende gezaghebbende Engelse media. De wens van de 53-jarige Engelsman komt daarmee in vervulling.

'Leicester laat Shakespeare seizoen afmaken als hoofdtrainer'

Shakespeare nam de honneurs waar bij The Foxes sinds het ontslag van Claudio Ranieri op 23 februari. Met de voormalige assistent-trainer als eindverantwoordelijke won Leicester zijn beide duels van respectievelijk Liverpool en Hull City.

De afgelopen weken werd Leicester met verschillende kandidaten voor de trainerspositie in verband gebracht. Onder anderen de namen Nigel Pearson en Guus Hiddink vielen, maar de club heeft gekozen voor Shakespeare, tot grote vreugde van de Engelsman.

Al sinds de aanstelling van Nigel Pearson in 2008 was Shakespeare assistent. In het seizoen 2010/2011 vertrok hij met Pearson, met wie de voormalige middenvelder vroeger samen had gespeeld, heel even naar Hull City om vervolgens samen in 2011 ook weer gezamenlijk terug te keren bij Leicester City.

De eerstvolgende uitdaging voor Shakespeare is de return in de achtste finale van de Champions League tegen Sevilla op 14 maart. Leicester moet de 2-1 nederlaag in Spanje goedmaken om zich te plaatsen voor de kwartfinale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.