Leicester creëert met deel Maguire-miljoenen Belgisch blok

Reacties

Dennis Praet is de volgende versterking van Leicester City. De 25-jarige Belg wordt voor zo'n 19,5 miljoen overgenomen van Sampdoria.

Leicester creëert met deel Maguire-miljoenen Belgisch blok

De drievoudig Belgisch international groeide in de voorbije drie jaar uit tot een bepalende speler bij Sampdoria. Vanaf zijn centrale positie op het middenveld zette hij de lijnen uit bij de nummer negen van Italië. Voor Sampdoria is het vertrek van Praet een volgend verlies, na de transfer van voormalig FC Twente-verdediger Joachim Andersen naar Olympique Lyon (24 miljoen euro).

Praet gaat bij Leicester samenspelen met Youri Tielemans, die net als zijn nieuwe ploeggenoot een Anderlecht-verleden heeft. Tielemans werd eerder deze transferperiode definitief vastgelegd nadat hij in de tweede helft van vorig seizoen al gehuurd werd door The Foxes. Leicester kocht bovendien Ayoze Pérez van Newcastle United.

Met de versterkingen en het behouden van jonge spelers met veel potentieel moet Leicester gezien worden als een van de grote favorieten voor de rol van grootste uitdager van The Big Six. De ploeg is Harry Maguire voor 85 miljoen euro kwijtgeraakt aan Manchester United, maar het lukte om de begeerde James Maddison te behouden.

Bekijk hier al onze video's
Meer Leicester City
Meer over Leicester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.