Leicester-coach Rodgers denkt nu heel anders over de Conference League

Reacties

Feyenoord neemt het donderdag op tegen Olympique Marseille en in de andere halve finale van de Conference League staat Leicester City tegen AS Roma. Brendan Rodgers, coach van Leicester, is het toernooi dat hij tot voor kort nog niet kende steeds beter gaan waarderen.

Leicester-coach Rodgers denkt nu heel anders over de Conference League
© Pro Shots
Leicester City
Leicester City
1 - 1
AS Roma
AS Roma

Leicester City speelde in de eerste seizoenshelft in de Europa League, maar slaagde er niet in om de groepsfase te overleven en degradeerde naar de Conference League. Rodgers zei destijds dat hij het nieuwe Europese toernooi nog helemaal niet kende. Daar straalde behoorlijk wat dedain van af.

Ruim vier maanden later denkt Rodgers heel anders over de Conference League. Zijn ploeg schakelde Randers FC, Stade Rennais en PSV uit en zit nu bij de laatste vier. 'Dit is een prestigieuze competitie', zegt Rodgers nu over de Conference League. 'We zullen er alles aan doen om de finale te bereiken. Dat we nu al zover zijn gekomen, is een volgend teken van onze groei als club.'

Leicester moet voor een plek in de finale dus zien af te rekenen met Roma, dat wordt getraind door José Mourinho. De Portugees heeft al vijf jaar geen prijs meer gewonnen, maar Rodgers heeft zijn collega nog altijd erg hoog zitten.

'Hij heeft niets meer te bewijzen', stelde Rodgers over Mourinho. 'Hij zal altijd een winnaar blijven en is een van de beste coaches van onze generatie. José is een manager met de X-factor en is briljant in heel veel aspecten van dit spelletje. Ik kan niet met meer bewondering over hem denken.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.