Leicester City raakt Kanté definitief kwijt aan Chelsea

Reacties

Leicester City heeft de transfer van N'Golo Kanté (25) naar Chelsea bevestigd. Daarmee raakt Leicester City een van de kroonjuwelen kwijt.

Leicester City raakt Kanté definitief kwijt aan Chelsea

Bij de stuntploeg van Claudio Ranieri, die vriend en vijand verraste door met Leicester City kampioen te worden in het afgelopen Premier League-seizoen, beleefde de Fransman zijn grote doorbraak. Voor zijn tijd bij Leicester kwam hij immers alleen uit voor Boulogne en Caen, dat hem in de zomer van 2015 voor negen miljoen aan Leicester verkocht.

Beide clubs bevestigen de transfer van de controlerende middenvelder, die een vijfjarig contract in Londen zal ondertekenen. Afgelopen seizoen was de Fransman, die ook acte de presence gaf op het afgelopen EK, een van de grote uitblinkers bij Leicester. In de Premier League was hij in 37 van de 38 duels van de partij en scoorde hij één keer.

Er wordt door beide partijen geen melding gemaakt van de hoogte van de transfersom. Naar verluidt gaat het om 32 miljoen pond (38 miljoen euro). Kanté beschikte bij Leicester over een nog drie jaar doorlopend contract.

Bij Chelsea is Kanté na de komst van Michy Batshuayi de tweede versterking. De middenvelder is blij met zijn overgang. 'Dit is de grootste club van Europa. Voor mij komt nu een droom uit. De kans om met manager Antonio Conte te werken, was te mooi om af te slaan.'

Uiteraard kijkt de kilometervreter ook terug op zijn tijd bij Leicester City. 'Mijn eerste seizoen in het Engelse voetbal was zeer speciaal. Ik kijk ernaar uit mijn ploeggenoten te ontmoeten en hier successen te gaan boeken.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.