Leicester City ontsnapt aan volgende teleurstelling in FA Cup

Derby County en Leicester City hebben een replay nodig om te bepalen wie door mag naar de vijfde ronde in het FA Cup-toernooi. The Foxes balanceerden op de rand van de afgrond en speelden uiteindelijk met 2-2 gelijk.

De ploeg van Claudio Ranieri staat in het jaar nadat het de titel greep vijftiende in de Premier League en het bekerduel leek een mooie kans voor een opsteker. Met enig fortuin kende Leicester ook een uitstekende start. Darren Bent werkte de bal op onverklaarbare wijze in eigen doel bij een hoekschop van de bezoekers.

Een kwartier later liet Bent zich voor het Leicester-doel van zijn goede kant zien. De inmiddels 32-jarige spits knikte raak en zorgde zo voor 1-1. Het geloof in een stunt nam toe bij de ploeg van manager Steve McClaren, zeker nadat de subtopper uit het Championship tegen de verhouding in de leiding nam vlak voor rust. Graig Bryson schoot na een individuele actie raak in de verre hoek: 2-1.

Met de van het toernooi om de Afrika Cup teruggekeerde Riyad Mahrez als invaller deed Leicester na rust nog verwoede pogingen om de uitschakeling te voorkomen. Onder anderen Jamie Vardy kreeg nog een uitstekende mogelijkheid. Uitschakeling was nabij, maar Wes Morgan stond op als redder in nood. De verdediger bepaalde de eindstand in de 86ste minuut op 2-2 door raak te koppen uit een corner van Demarai Gray.